michelin restaurantRestaurant De Jonkman

Solliciteer dan snel via . Ken je iemand met het geknipte talent?

Een versleten vraag, maar toch, waar blijven jullie al die inspiratie voor vernieuwing vinden?

*Ceralunch woe t.e.m. zaterdag / Ceradiner woe t.e.m. vrijdag

Filip Claeys zet zich in voor de Belgische visserij. Hij wil bewijzen dat men hoogstaande gerechten kan maken met minder gekende, ondergewaardeerde producten zoals horsmakreel, steenbolk, mooie meid, knorhaan, pieterman, vlaswijting en pladijs. De vissers brengen levende garnalen van de Noordzee. De gerechten van Filip zijn origineel, actueel, speels en vol frisse, natuijke accenten.

Van / tem //, woensdag // terug open

Knack restaurantgids , vier gardes grootste onderscheiding

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? En ben je bereid om dagen op te werken?

Michelin is nog steeds n van De Jonkman. We behouden onze twee sterren,

Filip Claeys is gebeten door zijn vak. Nog verrassender, origineler en lekkerder dat is zijn drijfveer in de keuken; Als zon ambitie gepaard gaat met toptalent en een prachtig cv krijg je een ijzersterke formule. De inventieve gerechten komen perfect tot hun recht in het moderne decor.

Tijdens uw maaltijd biedt onze Sommelier Jasper Van Papeghem Beste Sommelier van Belgi , u graag een mooie selectie aangepaste wijnen vanuit de hele wereld , per glas. Daarnaast kan hij u ook begeleiden doorheen een uitgebreide wijnkaart met topwijnen, zowel klassiek als vernieuwend. Volledige wijnkaart kan opgevraagd worden

Is er versterking in de zaal? Bij De Jonkman zijn we op zoek naar een teamplayer met veel goesting

Elke dag opnieuw staan we voor de uitdaging om ons smakenpallet nog beter, inventiever en rijker

Ben jij iemand die een passie heeft voor dit vak en graag op gastronomisch niveau wil werken? Grijp jouw kans!

Heel wat straffe nieuwkomers in GaultMillaugids dit jaar. Maar ook wij mogen trots zijn op ons resultaat.

Voor info en reserveringen van groepen contacteer Sandra op het nr. / of

Is er versterking in de zaal? Bij De Jonkman zijn we dringend op zoek naar een zaalmedewerker met ervaring als assistent sommelier/barman.

Vanaf septemberkunnen alleCeraklantenbij De Jonkman lunchen of dineren* voor de democratische prijs van pp.

Medewerker/ster voor de bediening met min. jaar ervaring.

We hebben genoten van aperitief tot digestief ! Mooie kader, top bediening, de smaken zijn subliem ! Top

Vervoeg jij ons team? Restaurant de Jonkman werft aan

Maak jij het de gasten graag naar hun zin? Zegt het jou dan iets om culinaire gerechten te serveren in een gastronomisch restaurant als De Jonkman?

Wij zorgen in samenwerking metr Maison Bousson voor een verzorgde private shuttledienst van en naar restaurant De Jonkman

Bij al onze menus kan ipv nagerechten ook kaas verkregen worden, dit met een suppl. van ,

Reserveer snel en gemakkelijk uw tafel bij De Jonkman.

Vanaf septemberkunnen alleCeraklantenbij De Jonkman lunchen of dineren* voor de democratische prijs van pp.

Innemend, met een guitige blik. Filip Claeys behoort tot een generatie jonge chefs die nogal eens vaak, maar daarom niet altijd terecht, als rock n roll wordt omschreven. Filip denkt ook makkelijk buiten het vierkant. Zijn keuken is origineel en authentiek en niet bepaald mainstream. Maar chef noch keuken hebben iets stoers of ruigs. Kenmerken die nogal makkelijk met Stones en andere rollende rockers geassocieerd worden. Filip heeft echter ook een apart karakter n persoonlijkheid. Maar die doen beide eerder denken aan een introverte, minzame jazz saxofonist. Meer een weemoedige tenorsax dan een schetterende altsax. Met zachte, energiek vloeiende tonen, prikkelend, met knipoog n boodschap. Maar ook altijd zichzelf relativerend. Nooit zwevend en altijd met beide voeten op de grond. Een keukenchef is voor hem het mooiste beroep ter wereld. Niets meer, maar ook niets minder.

Een dikke /, een uitstekende wijnkaart n het lievelingsadres van GaultMillau . Wat een eer!

U kan ons het vlotst bereiken via onderstaande routes.

Aanpassingen in het menu zijn mogelijk mits supplement.

Bekijk hier wanneer wij met verlof zijn in .

Gelieve bij reservatie eventuele allergien of andere eetgewoontes door te geven. Niet eerder vermeld, zal resulteren in een supplement van ,/pp. Dank u voor uw begrip.

Ik kan het heel kort houden, alles gewoon top! Goede toffe en vlotte ontvangst en bediening door een jong, dynamisch en erg attent team, gerechten allemaal mooi in balans, zuivere natuijke smaken, prachtige combinatie met de wijnen… Wij komen terug! Met Culinaire groet.

De Jonkman heeft zopas een nieuwe keuken gekregen en ook het interieur en de tuin ondergingen een metamorfose. Vanwaar al die veranderingen? Met koken ben je nooit klaar, begint Filip. Er is altijd ruimte voor verbeteringen. En daarom dringen veranderingen zich ook op. Mijn keuken evolueert ook voortdurend. Dat maakt dit beroep ook zo spannend en leuk. De automatische piloot bestaat niet. Toch niet voor mij. Dat De Jonkman ook voortdurend veranderingen ondergaat, past in dat kader. Ook Sandra heeft als goed geplaatste gastvrouw daarover een interessante, aanvullende mening. Aan de reacties van onze trouwe gasten te horen, worden dergelijke verbetering ook steeds gewaardeerd. Zij maken dat tenslotte ook mee mogelijk en op die manier zien en voelen ze ook de dynamiek, eigen aan De Jonkman. Een restaurant waar ze niet alleen voor de keuken makkelijk naar terugkeren.

Van haute couture naar haute cuisine. In zes woorden vat ze zelf haar professionele leven samen. Een dame van weinig woorden maar wat ze zegt, houdt steek. Kledingontwerpster van beroep wou ze graag zelfstandig worden. Tot ze de man van haar leven ontmoette en besloot zijn parkoers te volgen. Met bijna evenveel jaren professionele ervaring onder de veren. Opgedaan bij erse zwarte brigades in dezelfde topadressen. Ze maakt dan ook terecht aanspraak op de visie dat De Jonkman synoniem staat voor Filip en Sandra of voor Sandra en Filip. Als alomtegenwoordige, altijd gefocuste gastvrouw n moeder van twee kinderen maakt de volgorde van die namen haar echter niet veel uit.

Chef van het jaar. Dat we vandaag opnieuw zo goed scoren, bewijst dat we nog altijd sterk

Stuur je CV en motivatie naarof contacteer Sandra of Filip via

grote tafel kan tot max. personen. Indien er meer personen zijn, zullen zij verdeeld worden over meerdere tafels.

*x Rund uit Vivenkapelle gekweekt door Bart Lonneville

Wat een beleving! Van aperitief tot nagerecht genoten! Cocktail om van te smullen, topwijn, en topsfeer! wat wenst een mens nog meer?!

U kunt uw cadeaubon afhalen van woensdag tot zaterdag mits een seintje vooraf op het nr. / of

Michelin is duidelijk nog steeds n van De Jonkman.

Van / tem //, woensdag // terug open

Een tafeltje boeken gaat het snelst, klikken op reserveren online op de eerste pagina van deze website.

Gebakken op de graat / Kaviaar gr / hazelnootboter

Verwen milie of vrienden met een etentje bij De Jonkman.

Wij serveren u ook graag de aangepaste gastronomische bierenmits vermelding bij reservatie.

gewaardeerd worden. De Jonkman is een vaste waarde in de gastronomische wereld.

Solliciteer dan snel via . Ken je iemand met het geknipte talent?

Filip Claeys en Sandra Meirlevede over vernieuwing, inspiratie en engagement

Is er versterking in de zaal? Bij De Jonkman zijn we dringend op zoek naar een keukenmedewerker met ervaring in patisserie.

Betrapt u zichzelf er soms op dat u tijdens de middagpauze snel iets in uw mond steekt, zelfs terwijl u aan het werk bent?

Filip Claeys is een chef wiens persoonlijkheid scherp getekend is door zijn eigen geschiedenis. Zijn grootvader was visser en in dat beroep vindt de chef de inspiratie waarmee hij van De Jonkman een van de topadressen van de streek heeft gemaakt. De bediening acteert net als de keuken op top niveau.

hl blij met toch een beetje mijn chef van het jaar ! Proficiat aan het ganse team xx

Filip Claeys werkte zes jaar in De Karmeliet en vijf jaar bij Sergio Herman. In zijn eigen restaurant maakt hij een synthese van deze twee chefs met een heel eigen stijl erg productgericht, fris en krachtig, met zeer veel diepgang.

artaar martino met zuurdesembrood en ansjovisemulsie

ebraiseerde ossenstaart met luchtige aardappel

avocado / romesco / coppa Luc De Laet

Assortiment kazen ipv nagerecht suppl.

Voor het zesde jaar op rij kregen we een dikke /.Goed voor maar liefst vier koksmutsen.

De gastronomiegids tipt ons restaurant bovendien alslievelingsadresn prijst onzeuitstekende wijnkaart.

De chefs van Belgi, de smaakmakers van de Belgische keuken, Willem Asaert Marc Declercq

Het marktmenu wordt niet geserveerd op zaterdagavond feestdagen.

Ik heb een rijke basis meegekregen door bij drie topchefs verschillende langere periodes te werken, stelt Filip onomwonden. Dat heeft mijn keuken een rijke fond gegeven waar ik vandaag nog altijd inspiratie uit kan opdoen. Ik denk dat het essentieel is om meerdere jaren bij een aantal toppers aan de slag te gaan. Toch zeker voor een jonge chef die met een lange termijnvisie zelf aan de slag wil gaan. Daardoor leer je niet alleen wat een keukensignatuur is maar zie en ervaar je ook hoe een gevestigd en gerenommeerd restaurant als onderneming draait.

Panna Montana / koffie / courgette

Telefonisch van woeza op het nr. /

Indien u dit wenst, kunnen wij ook uw cadeaubon opsturen mits een toeslag van ,.

Eens wij uw betaling ontvangen hebben, wordt de cadeaubon opgestuurd.

Crpe Normande Ode aan mijn vader Bob Claeys ,

Filip Claeys heeft vissersbloed in zijn aders en dat ervaart men niet alleen in zijn verfijnde keuken maar ook daarbuiten. Hij engageert zich immers ook buiten het culinaire wereldje door actief werk te maken van een duurzame relatie met de Noordzee. Zijn enthousiasme werkt wervend en aanstekelijk waardoor hij inmiddels ook de steun krijgt van vissers, reders, de Vlaamse overheid en zelfs Europa.

Redactiedirecteur Philippe Limbourg De chef van het jaar is een evidente keuze geworden. Wij zijn dit jaar verschillende keren bij Filip op inspectie geweest, en konden telkens vaststellen dat hij de hedendaagse keuken beheerst, een vakmanschap dat hij combineert met respect voor het product. Wat ons daarbij vooral heeft gecharmeerd, is dat hij een pleitbezorger is van goede producten, en dan denken we in de eerste plaats aan die uit de Noordzee. Als stichter van de NorthSeaChefs verricht hij onvervalst pionierswerk. Ook deze inzet voor duurzaamheid maakt van hem de perfecte chef van het jaar. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn talent om met letterlijk alle schatten uit de Noordzee te werken, van de bekende toppers tot de miskende sukkelaars. Het podium dat onze chef van het jaar geeft aan vis van bij ons past in een bredere beweging van aandacht voor het lokale product, en dat sterkt ons in onze keuze.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi consequat justo non ipsum rutrum sollicitudin sit amet fermentum elit. Suspendisse ultricies nec urna vitae porta. Nullam vestibulum erat dui, vitae efficitur augue interdum vitae. Mauris et orci consequat, placerat nisi eget, tristique ante. Pellentesque ac pulvinar purus, interdum malesuada ipsum. Maecenas dignissim in ante ut volutpat. Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis quis commodo est. Etiam cursus accumsan lacus, vitae convallis orci fringilla a. Donec dignissim orci ut ullamcorper eleifend. Curabitur accumsan massa eget sollicitudin gravida. Integer viverra interdum quam id egestas. Vestibulum justo enim, blandit vitae congue quis, cursus non nibh. Maecenas dapibus malesuada ex. Vivamus auctor varius auctor.

Ook groepen zijn meer dan welkom bij De Jonkman. We hebben de mogelijkheid om groepen te ontvangen in een aparte ruimte.

Reserveer uw tafel rechtstreeks bij ons via de website met uw Ceravennotennummer.

en onze wijnkaart valt nog altijd bijzonder goed in de smaak. En dat allemaal dankzij ons topteam!

als in out of the box presentaties op bord. In werd Filip Claeys beloond met de titel van

te maken. Onze creativiteit uit zich in combinaties van gerechten met vernieuwende wijnkeuzes

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? En ben je bereid om dagen op te werken?

Is er versterking in de zaal? Bij De Jonkman zijn we dringend op zoek naar een teamplayer

Van / tem //, woensdag // terug open

Cadeaubonnen ook online te bestellen via onderstaande link en gemakkelijk af te drukken.

Van / tem //, woensdag // terug open

ebakken met gekonfijte tomaat, paddenstoelen, barnaise

Voor teksten en beelden van De Jonkman, contacteer Bullet Point

Teneinde service en kwaliteit te optimaliseren, verzoeken wij uvanafzespersonenn van de menus te nemen.

Overheerlijk gegeten in een zeer origineel kader, ntastisch personeel. Ik werd sprakeloos toen ik mijn verjaardagsbordje kreeg. Het was een topavond.

Stel u voor dat u eens rustig de tijd nam om te lunchen. Zalig toch? Dat vinden wij ook! Daarom doen wij mee aanCera Meesterkoks.

Contacteer Sandra op het nr. / of met vermelding van het bedrag en het adres. U ontvangt een retourmail met onze bankgegevens.